dimarts, 22 de febrer del 2011



KÜHN, Heinrich, La prada, 1898

Aquesta fotografia em recorda Monet. Una escena molt bucòlica, no hi passa res, precisament perquè és bucòlica, clàssica. L'art ha de ser original?

8 comentaris:

  1. Darrere els arbres pot ser passa alguna cosa, no?

    No tinc ni idea, si l'art ha de ser original.
    Però la foto m'agrada.

    ResponElimina
  2. Primer caldria definir què vol dir original, i amb això ja ens començaríem a discutir uns quants. La Terra és l'original de tot. Però si és conreada, ja no és tan original. Posem-hi que les diferents versions que es fan de la terra són vàlides, perquè cada mirada és diferent de l'altra. Si una cosa no és plagi declarat, és original.

    ResponElimina
  3. Has formulat una pregunta de difícil resposta. Més que original, jo crec quqe ha de transmetre de manera molt directa tant a l'emisor com al receptor i aportar-li qualsevol cosa que vaja molt més enllà de la simple comunicació.

    ResponElimina
  4. interessant pregunta que no sé respondre, però és cert que em sembla que l'art ha d'avançar, si no potser s'assembli més a l'artesania, moltes vegades m'he preguntat si fer un quadre impressionista (p.ex) a l'actualitat és art o no ho és.. en el fons la pregunta remet a si l'art existeix o no, a si l'art es distingeix de l'artesania o no... hi ha qui diu que el que cal és que l'obra commogui i això és l'art, llavors per a uns seria art el que per altres no ho seria..
    pel que fa a si ha de ser original, a mi em sembla que l'originalitat està de moda i l'originalitat per l'originalitat sense ànima darrera no crec que sigui gaire interessant..
    m'interessa molt el tema, potser perquè estic una mica feta un embolic..

    ResponElimina
  5. És segur que no hi passa res?
    Jo ja el començo a trobar inquietant.

    ResponElimina
  6. Una sola cosa hi passa: l'enquadrament fa que l'escena vagi de baix cap a dalt, de dins cap a fora. No sé per què, però moltes obres són així.

    Sobre el que deies abans, Jordi Dorca: el color "verd és com una vaca, grassa, sana i immòbil...", deia Kandinsky a De l'espiritual en l'art, un color d'una tranquil·litat que pot arribar a escandalitzar algú....

    Segona volta: a mi també em resulta molt estètica la foto.

    Olga, Iris i Lolita: veig que us he fet reflexionar, i vosaltres a mi!

    Jordi Solà Coll: així ho deia Gaudí. He de reconèixer que porto tota la vida creient que l'art ha de ser original, i només des de fa poc ho poso en dubte.

    ResponElimina