dissabte, 31 d’octubre del 2020

Pont sobre la realitat


ANTONI Abstraccions naturals 


Per als qui tenen
gran por de la natura,
i ho veuen tot
contrast verd i vermell,
l'art és l'única senda.

8 comentaris:

  1. Una tanka preciosa, on invoques que no s'ha de tindre por a la natura. Amb el teu art fet de verd i vermell per a gaudir-la.
    Salut i una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rafael,
      No sé si s'ha de tenir por de la natura, però jo en tinc. L'art és el pont sobre la realitat per a mi, l'únic camí per als que ho veuen tot molt contrastat, abstracte.
      La teva interpretació també podria ser, et refereixes més a tu mateix, penso.
      Moltes gràcies!

      Elimina
  2. L'art sempre és una senda recomanable, per a tothom. Però tenir por de la natura? A Josep Pla li agradaven més els camps conreats que no els boscos salvatges; i és cert que un paratge agrest fa respecte, però la natura ens depara (alguns, pocs) llocs idíl·lics. Ara bé, et dono tota la raó que la realitat és molt sovint perversa i descoratjadora, i l'art és la manera de superar-ho, ni que sigui evadint-se'n. O proposant alternatives, com fas tu. Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ramon,
      Wilhem Worringer diu que els primitius fan art abstracte perquè tenen por de la natura. L'art abstracte sorgeix el segle XX al món occidental amb un progrés que no impedeix dues guerres mundials duríssimes. Jo estic sola perquè no he volgut trepitjar massa la realitat, en sóc conscient.

      Elimina
  3. Una fotografia impossible per a un daltònic.
    Amb el poema té més possibilitats d'entendre-la.

    ResponElimina
  4. Xavier,
    No passa res si el verd es veu vermell, i el vermell verd. La fotografia continuaria sent un contrast dels dos colors, una abstracció de la realitat.
    Gràcies pel que dius que l'ajudo a entendre!

    ResponElimina