dimarts, 2 de novembre del 2010



LARRIMBE, Iñaki, Sense títol, 2003, dins De imágenes. Libros y lecturas

"Les persones són més importants que els llibres", deia Forster. Però, a les rates de biblioteca, moltes vegades els agraden més els llibres que les persones. En tot cas el millor seria l'equilibri que suggereix aquesta fotografia. En ella home i dona es busquen i no s'acaben de trobar, entre les pàgines que, precisament, com a literatura, en el fons no volen fer res més que acostar-los, encara que no sigui físicament.

2 comentaris:

  1. no s'acaben de trobar.. i mira que en són d'a prop.-
    un fotografia genial!

    ResponElimina
  2. Helena, el que dius està molt bé però jo a més veig un llibre molt gran i unes persones molt xicotetes i això em fa pensa en la falta d'hàbit lector. A molta gent, més de la que sembla li ve molt gran llegir. Et deixe ací una cita relacionada amb el que et comente que considere molt real i esgarrifadora:

    ‘Els joves no lligen. I escriuen malament. I tenen faltes d'ortografia. No saben expressar-se. No entenen, no poden...’ Docents, mitjans de comunicació, familiars preocupats i fins als mateixos estudiants repeteixen frases com aquestes davant un fenomen que els resulta inexplicable: com és possible que algú que arribe a la universitat sense poder escriure o entendre correctament un text?” (*Toronchik, 2006).

    ResponElimina