dijous, 7 d’octubre del 2010



KANDINSKY Muntanya blava 1908-09

Una muntanya, normalment verda i marró, de color blau com el mar. Es tractaria d'una mena de sinestèsia pictòrica: associar la muntanya amb el mar, perquè els dos element són igualment incommesurables, inabastables. Un significat donat, el color blau, amb un significant no habitual, la muntanya, que faria referència a un referent extern, les connotacions del color blau.

Les connotacions del color blau: l'immaterial, l'espiritual, entre el groc de l'arbre, allò més material, i el vermell de l'altre arbre, la passió.

Uns cavalls encabritats, que toquen amb les potes de darrere al terra, i s'eleven amb les de davant. Una muntanya que és com la piràmide, la figura del triangle habitual en Kandinsky. Un quadre que no té pèrdua.

9 comentaris:

  1. un mar de muntanyes..i bogeria de colors!
    un quadre genial!

    ResponElimina
  2. Hola Helena, no coneixia el teu blog. Mirant l'apartat blocs simpatia de Viatge plural m'ha cridat l'atenció el quadre de Kandinsky...un quadre que m'encanat!! te una força increible. Kandinsky és dels meus pintors preferits. I la curiositat m'ha portat a viatjar pel teu bloc. T'haig de dir que m'agrada i tornare sovint!. Una abraçada virtual

    ResponElimina
  3. Lolita: és el que em descuidava de dir.

    Ester: gràcies pels elogis. Em sembla que aviat penjaré alguna obra teva. M'arriben molt per la seva bellesa, els teus quadres.

    ResponElimina
  4. Oh!!! M'he enamorat d'aquest blau, d'aquest vermell, d'aquest groc!!! Quina festa pels ulls!!!

    ResponElimina
  5. Un quadre fantàstic i un comentari que no es queda darrere.

    ResponElimina
  6. Avui el veig i em captiva. Ple de moviment i molta ingenuitat, sembla infantil, peró no ho és. Cada element té un motiu, cada color una finalitat!

    ResponElimina
  7. Colors alliberats com els somnis del univers.
    Tarde de blau mar.

    ResponElimina