dilluns, 11 de juny del 2012

MINIMAL. El cielo está garabateado. ¿Quién lo desgarabateará? Dins Minimal Abstract

Com la part de sobre de la Fundació Tàpies. Un element que contrasta amb l'antiguetat de l'edifici, o un element que contrasta amb la senzillesa i nitidesa del blau del cel en aquest cas. El contrast és bo perquè aquest garbuix de línies en el fons hi té molt a veure amb allò immaterial que sol representar el cel sobre els nostres caps, pot ser la metàfora d'un núvol, és una abstracció, és bellesa.

7 comentaris:

  1. Una possible interpretació que em surt ara mateix en veure la imatge i el teu text: la vida està plena de nusos, de curvatures embolicades, és un cer laberint; davant d'això, l'art dóna l'oportunitat de poder deslligar-los o senzillament contemplar-los.

    Que ho relacionaria amb un vers del poeta brasiler Ferreira Gullar que posaré avui al meu bloc: l'art existeix perquè la vida no dóna prou.

    Bon dia, Helena.

    ResponElimina
  2. Això que dius, Gemma, s'assembla a la frase "Si el món fos clar, l'art no existiria" que he penjat a la barra lateral. El que passa és que l'art continua sent poc clar, i necessita una interpretació que al seu torn pot ser misteriosa.

    Bon dia, Gemma.

    ResponElimina
  3. Una neurona de filferro. un nus al cervell.

    ResponElimina
    Respostes
    1. cantireta: és ben trobat, això del nus al cervell i la neurona.

      Elimina
  4. Tens raó, Helena. Aquest cel no seria tan cel, sense el garbuix.

    ResponElimina