dimecres, 5 de novembre del 2014





Espot promocional de la consulta popular per la independència de Catalunya realitzat per Sergi Moreno i Juan Torres. "Mans", versió catalana

Aquest camp de blat madur, i l'home que fa anar la falç (de l'himne català), tan solitari, contrasten amb el grup de castellers que surt a continuació. La força d'aquest vídeo creix amb les imatges d'un correfoc. Són grans símbols de Catalunya, només hi faltarien les imatges d'un Sant Jordi. Amb un element nou, les urnes i la papereta independentista. A dalt de tot dels castellers, entre el blat, com la flor i el fruit de tants anys de lluita. La falç acaba picant sobre el ferro fred de l'Estat Espanyol. Es trencaran les cadenes?





7 comentaris:

  1. Per tenir aquest camp de blat madur, el pagès primer ha hagut de sembrar la llavor...Els castellers són com el blat que creix amb la força de la terra; finalment floreix una urna perquè tothom podem gaudir del fruit que després s'escamparà arreu en forma de papereta. Cada vot serà com una falç, que intentarà tallar aquestes cadenes...Podran???
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. No hi havia caigut en la importància de les mans en aquest vídeo, t'has quedat amb mi!
      I amb les paraules, això és evident! Però hi ha persones que no hi entren, en les paraules, ni que els matin. Jo n'he conegut, i no en vull tornar a conèixer.

      Elimina
  3. Primer de tot gracies Helena per deixarme expresar en el teu blog i poder compartir les teves narracions.
    Imatges que som vida per aquest poble,que només te un pensament en el cor que en diu que sí que ara tocar.
    Tarda per recordar a Ovidi Montllor.
    Fa olor d'independencia.

    ResponElimina