dissabte, 11 de juny del 2011



RENOIR, Auguste Le bal du Moulin de la Galette

Sempre m'ha colpit molt aquesta obra impressionista de la qual un historiador deia que mostra com val la pena de viure. No és més que una obra realista, amb unes parelles realistes, una escena molt agradable o molt pertorbadora depèn de com te la miris. Prefereixo l'abstracció que havia de venir.

8 comentaris:

  1. Depèn de com t'ho miris. Un gran dol o bé una festassa.

    ResponElimina
  2. Depèn de si el punt de vista és el convencional!
    Gràcies pel teu comentari, Jordi. Em consta que algú més ahir en volia fer i no va poder, com et passava a tu. Al final ens haurem de passar tots al Facebook, com si canviessim els discs de vinil pels compactes...

    ResponElimina
  3. ai va Helena, quina sorpresa més grata!!! T pel face!!! no m'ho crec!!!!

    Aquest quadre sempre m'ha portat a pensae en la imfluència de la multitud. sembla que d'alguna manera es perd la indivitualitat de lésser. No sé, dic jo, per dir alguna cosa, que vosaltres ja ho heu dit tot!!!

    ResponElimina
  4. Jo no veig el costat pertorbador del quadre :S

    ResponElimina
  5. Segona volta:
    És la manera com s'agafen algunes parelles, entre massa apassionades, o massa resignades. És molt subjectiu. Hi ha un quadre de Munch on això es veú molt més, és completament esperpèntic.

    ResponElimina
  6. Ah, jo veia la passió només -serà la primavera?

    moltes gràcies per l'aclaració!

    (segona volta o coralet)

    ResponElimina
  7. Sí, certament transmet l'alegria de viure. Es podria fer una anàlisi de cada indiviu, quina actitut té...interessant.

    ResponElimina