dissabte, 31 de maig del 2014

Pedregal dins La sonrisa de Hiperión

Molts còdols, com moltes interpretacions, poden arribar a suggerir el mar de la poesia, que va d'un element a l'altre. També molts versos són coberts per l'aigua del lirisme de tant en tant, la poesia és el que a vegades es troba en un poema, que deia Machado.

dijous, 29 de maig del 2014

Card sense llir dins Fotofília

Un cop un professor de la carrera de filologia va dir que no podia explicar-nos què significa "llir entre cards" sense ferir sensibilitats. Costa molt de trobar una persona d'una altra galàxia. Com si per tenir una illa de bellesa t'haguessis d'envoltar abans de persones que són un card, i que només volen "cardar". La flor del card, sense ser un lliri, malgrat tot, val la pena.

dimarts, 27 de maig del 2014

Imatge dins Un embrujo de fuego

La lluna, la poesia, que es reflecteix en l'obra, la superfície de l'aigua, de nit. Entre la forma i el contingut, d'esquerra a dreta, que són el mateix. Amb les estrelles per dalt. Una lluna així d'inspirada farà bona obra.

diumenge, 25 de maig del 2014

TÜRKER, Kaan Las fotos librosféricas dins Librosfera

Que en retenim, d'un llibre? Per molt que l'espolsem, sempre ens en quedaran passatges per assimilar. O per molt que en perdem detalls, sempre quedarà l'essència del llibre sobre el paper per a la posteritat. L'alfabetització informacional, un concepte molt actual, el de què en fem, de la informació.

divendres, 23 de maig del 2014

21/05 dins Sie7e sombras entre blanco y negro

A vegades cal esforçar-se molt per aconseguir una sola flor. Una flor que destacarà entre la gespa, com una metàfora en un poema, o un passatge brillant dins d'un llibre. Com la flor de conèixer i estimar una persona.

dimecres, 21 de maig del 2014

BUCHHOLZ, Quint Giacomo-Regenbild-Rain Picture 

Les gotes de pluja topant amb la superfície de l'aigua són com versos. L'ombra en l'instant del reflex en l'aigua, com un llamp, la poesia rere les paraules. Poesia que alhora es reflecteix en aquesta il·lustració.

dilluns, 19 de maig del 2014

MINIMAL Por encima de las nubes dins Minimal Abstract

Qui escriu això acostuma a fer tant de cas de la raó com del cor, la intuïció, quan s'expressa. També aquesta imatge faria una "crítica de la raó pura" amb aquest núvol solitari reflectit en el vidre fred, matemàtic.

dissabte, 17 de maig del 2014

Traç segur

Qwerty per a Relats conjunts

Escrivies sense xarxa, no et podies equivocar. El salt al buit encara no virtual, encara no dins aquesta altra xarxa que ens agombola.

divendres, 16 de maig del 2014

BUCHHOLZ, Quint il·lustració dins El libro de los libros

Timeo homo unius libri. El que diu un llibre pot ser contestat per deu llibres més. O el que diuen deu llibres, es pot sintetitzar en un. Aquest equilibri fràgil de la pedra, en relació segurament amb la paraula "literatura", que sembla que es referia a "escrit sobre pedra" en un inici.

dimecres, 14 de maig del 2014

FERRAN Matagalls
dins Associació Fotogràfica Jaume Oller

En un cel nítid, un núvol solitari. Com solitaris són aquesta parella d'excursionistes. Allò terrenal que s'apropa al cel, el celestial que s'apropa a la terra. Un joc de reflexos.

dilluns, 12 de maig del 2014

NILSSON LEE, Jonas dins Unsplash

Dels "arbres vençuts" al bosc frondós del fons. Sembla que no pugui ser, però és així, només has de tenir fe en tu mateix, a la vida, per aconseguir de capgirar les coses.

dissabte, 10 de maig del 2014

Hombre rico, hombre pobre dins La sonrisa de Hiperión

Entre una persona rica i una de pobra hi ha una tanca, és veritat, però que no és insalvable. La pel·lícula Les millors intencions explica la història real dels pares de Bergman. La màxima dificultat de la parella, que ella es vol casar en una catedral i ell en una ermita. Però el trencament fa l'enamorament, segons Alberoni.

dijous, 8 de maig del 2014

Sol dins Las Fotos Mas Alucinantes

"Ese sol de la infancia", que deia  Machado. Només un nen pot tenir el sol en un carretó, com la lluna en un cove. El sol que surt, com la vida que comença, molt important, perquè se sol relacionar amb la posta.

dimarts, 6 de maig del 2014

Aves a miles dins Laberinto de lluvia

Ocells en llibertat, però en ramats. Com les persones som gregàries, i l'individu no sol diferir de l'espècie. A la pel·lícula La grande bellezza, un moment donat els ocells en negre contrasten amb el rastre d'un avió en blanc, en direcció contrària. L'únic que trobo a faltar en aquesta imatge.

diumenge, 4 de maig del 2014

DEMIREL, Selçut dins el bloc Librosfera

El que fa la impremta abans ha estat fet a mà.
Les dues planes es fan un petó, perquè un llibre sempre uneix les dues cares.
Un llibre és una aixeta oberta de saviesa.
Amb un llibre ens podem projectar molt lluny.
Els llibres es poden llegir al sofà, ells mateixos fan més suportable l'existència.
Més important que els llibres, les persones.

dijous, 1 de maig del 2014

Piano en el mar dins Laberinto de lluvia

L'art, mig del sol, la vida, mig de la lluna, la poesia. Mig submergit en l'existència, mig viatger en l'aire. Mig de l'artista, mig de l'intèrpret.