dissabte, 29 d’octubre del 2011



OLMOS, Amadeo, Sin título (rojo 9), 2008. Dins Galería Nuble

La buidor després de. En un altre sentit també, la buidor del quadrat blanc enmig del roig del llit, símbol del que no es veu, del sentiment. El que hi hauria d'haver sempre enmig dels llençols. La semblança d'aquesta imatge amb la de dimarts no impedeix de trobar-hi coses noves.

11 comentaris:

  1. Podríem dir què és una passió buida?, temporal?, breu?...

    ResponElimina
  2. I si volem expressar la derrota que ens ataca a tots ha de ser en els confins estrictes de la dignitat i de la bellesa.

    ResponElimina
  3. La cita és de Leonard Cohen, l'acabe de penjar al face i ací li va com anell al dit!!! Ai, això crec, no sé, igual a tu et sembla una bajanada

    Bon capde guapa!!!

    ResponElimina
  4. En tot desig hi ha un buit, que ningú coneix, i ningú arribarà a omplir.

    ResponElimina
  5. Audrey: no és que sigui una passió buida, és que "post coitum homo tristus". Quan has aconseguit de sortir de l'abstracció, i has trobat l'empatia, no vol dir que no puguis continuar adonant-te'n d'un cert grau d'abstracció inherent a la vida.

    Joana: estic d'acord amb el Cohen i tu, la sinceritat no ha de ser renyida amb la delicadesa.

    cantireta: ningú pot omplir-te del tot, però hi ha diferències entre les persones.

    ResponElimina
  6. Algunes persones fan d'aquest buit un gran buit, altres el fan petit, aquesta potser n'és la diferència. Aquí el buit es fa més visible per la diferència de color, tamany i textura, com en les persones.

    ResponElimina
  7. I al ser entre els dos coixins, també pot ser que el buit faci referència a una 3a persona, que divideixi o separi la parella; i fins i tot es refereixi al cor, ja que el buit està sota les espatlles, no prop de la zona inguinal, com algú havia suggerit. I callo...

    ResponElimina
  8. Incitant la imatge que has posat. En comptes del vermell dins del blanc del llençol de noces, aquí hi ha el carmí amb un emigmàtic camí cap a la fantasia. Ben trobat.
    Olga.

    ResponElimina
  9. cantireta: qui ho havia suggerit, això de la zona inguinal? Sí que és la zona del cor, i jo crec que això té relació amb el que jo dic, seria un símbol de la connexió amb la part "sentimental" de la persona.

    ResponElimina
  10. Olga: sí que és com una finestra oberta! M'agrada molt el teu comentari.

    ResponElimina