dissabte, 21 de gener de 2012


MONFORT, Àlex Treballadora, dins Poesia Visual d'Àlex Monfort

La "treballadora", amb llaços de nena liles, sobre un fons negre: com una nena massa innocent, la dona s'ha alliberat lligant-se més encara al món laboral que mai.

2 comentaris:

 1. Bon vespre Helena, la veritat és que aquests dies he estat una mica liat preparant l'exposició que estic fent a Rubí, i fins avui no he vist que després d'EXIT has anat penjant (que lleig que queda dit així) altres peces meves.
  M'afalaga que t'agradin i trobo que els comentaris que fas són molt encertats. Procuro que a més d'una mirada estética hi hagi, per qui el vulgui veure, un missatge per a la reflexió social.
  Estic totalment d'acord en els comentaris que fas de "globus", justament volia transmetre el contrast ideològic entre la claveguera (sota terra) i un globus, i també em va agradar molt el contrast de línies rectes i la rodonesa de la tapa.
  Encertada també la primera part del de "el dia que contrataquin"
  En relació a aquest de "treballadora" m'agrada molt això de "com una nena massa innocent", crec que en certa manera el reforça. Jo volia reivindicar el paper històric (i actual) de la dóna en el treball (en el sentit més ampli) fent referència a que tot i que sovint no es valora, una politxa és una peça clau per fer una obra, doncs facilita calladament l'esforç, i moltes vegades el seu rendiment és molt superior al del que es vanagloria d'aixecar un pes.
  Salutacions i gràcies per les teves aportacions...

  ResponElimina
 2. Àlex: estic contenta que t'agradin les meves paraules, els teus poemes visuals són sempre molt bons, en l'engròs i en el petit, són pura inspiració.

  ResponElimina