dissabte, 24 de desembre del 2011





PRIETO, Wilfredo. Nebulosa 2009, dins la revista ARTECONTEXTO

Ja pot entrar una llum resplendent de fora, ja pots tenir els peus sobre el terra, que si el teu pitjor enemic, segons Forster, l'enemic interior, genera una nebulosa com aquesta, no veuràs les coses gaire clares.



8 comentaris:

  1. HI ha pensaments que planen com la boira, i podreixen tota idea clara.

    ResponElimina
  2. Hi ha pensaments que no haurien d'existir! Com a mínim s'haurien de poder esborrar.

    ResponElimina
  3. Tot depèn de com sigui l'amic exterior. Si n'hi ha.

    ResponElimina
  4. Molt bo, Jordi! L'amic exterior podria arribar a enlluernar-te el suficient per aconseguir de vèncer la nebulosa interior. Les coses sempre es poden veure de més d'un costat, i tu sempre tens una visió molt personal, que m'enlluerna sovint.

    ResponElimina
  5. Em fixo en la imatge i en la citació de Camus que deixes al costat, i m'adono com l'art ens fa avançar contra la nostra pròpia confusió. I com ho fa encara que sovint ens sembli que en realitat ens enfonsa més en la confusió. (Potser funciona com el principi homeopàtic, inserint dosis del mateix tòxic que ens emmalalteix per fer-nos reaccionar i sanar).

    ResponElimina
  6. Eduard: encara que no suporto la homeopatia, m'agrada la teva idea. Fins i tot en interpretar es manté el misteri de l'obra, encara que la hermenèutica il·lumini l'obra en bona part. Molt interessant el que dius.

    ResponElimina
  7. L'enemic interior és terrible, t'acompanya allà on vas

    Bon Nadal, Helena

    ResponElimina
  8. Terrible, terrible, no en saps mai prou d'aquest enemic.
    Bon Nadal, Gregori!

    ResponElimina