dimarts, 22 de gener del 2013

FATMI, Mounir. Mehr Licht! ("Més Llum!") 2009-2010.
Fotocopiadores, llums de neó.

Una fotocopiadora fa llum per funcionar. Imatge de com fins i tot en plagiar podem generar més lucidesa. Si en lloc d'un paper ple de text o imatges, posem llums de neó sobre l'escanejadora, el resultat serà extraordinari, llum sobre llum.

27 comentaris:

 1. Ho trobes enginyós, Gemma? Doncs gràcies!

  ResponElimina
 2. Llum sobre llum, quanta falta que ens fa!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Llum sobre llum ho són els vostres comentaris, Carme.

   Elimina
  2. I les teves interpretacions, Helena! Plagiar està mal vist però aprendre de l'original és per a mi una mena d'aprenentatge intel·ligent.

   Elimina
  3. Sílvia,
   als EUA són tan puritans que et treuen de la universitat si plagies, o si es demostra que ho fas, ben difícil!

   Elimina
 3. HELENA un text curt xo contundent . La llum sobre el paper blanc retorna la lluminositat encegadora del no res.La llum parla per ella mateixa.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Rosalia,
   "la lluminositat encegadora del no res", que maco, és que el color blanc és el no res?

   Elimina
 4. M'agrada molt més la paraula, "compartir" que la de plagiar....la fotocopiadora, només transcriu el que veu...no re-interpreta res....i compartir, és donar llum a la cultura, "il·luminar" al que busca.... molt més enriquidor, com buscar la llum per sortir de la foscor de la ignorància....
  I tal com està tot, amb una cultura cada cop més cara....només ens falta que ens hi posin una taxa adicional , per compartir !
  Bona LLUM, Helena !!

  ResponElimina
  Respostes
  1. A mi la paraula "compartir" en el sentit que se li dóna al facebook no m'agrada! Però compartir en lloc de plagiar és ben trobat, Artur. M'agrada tot el que faig amb la xarxa, per exemple.

   Elimina
  2. no ho deia en el sentit del fb, que és molt superficial.... m'agrada més la teva segona definició !

   Elimina
 5. Què maco... Si fotografiar és atrapar el moment, fotocopiar la llum seria com guardar-nos-la per sempre, original, verge, sense cap tipus de element que s'interposés...

  ResponElimina
  Respostes
  1. David,
   el que és maco és trobar bellesa en una fotocopiadora, una eina del progrés.

   Elimina
 6. I si hi posem el cor, potser s' escampin els bons sentiments per tot arreu?

  Aferradetes.

  Ps: el teus posts s'han repetit pel Blogger avui, creus que han estat els efectes de
  l'escanejadora? :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. No, sa lluna, és que estic provant de guardar el bloc en un llapis i no me'n surto! Tu en tens idea?
   Estic esborrant els repetits, que són més de 500.

   Elimina
  2. em sembla, que si vas a la configuració del bloc, al apartat "Altres" et surt Eines de bloc , allà hi ha l'opció de "Exportar bloc"
   No sé si és el que busques, però si et pot ajudar..... ; )

   Elimina
  3. Artur, i si fas això, què ha de passar? Quan veuré el bloc complet gravat? Només n'he sabut veure un tros, la resta eren lletres o html. No entenc les explicacions de la xarxa.

   Elimina
  4. Et tindria de sortir una carpeta i al obrir-la, per una banda el codi de configuració de la pàgina i per altra banda, les entrades que hi tens.
   Però per veure'l com surt aqui, no crec que surti, perquè necessites la web de blogger com a base. Això només et serveix per tenir totes les entrades teves arxivades i que no se't perdin...o per si vols traslladar-les a una altre web de blocs. Jo ho vaig fer amb un altre bolc que tenia i ara tinc arxivades les entrades, perquè el web on el tenia, el suprimien.No se si és ben bé el que volies fer, però espero no haver-te liat....

   Elimina
  5. O sigui, no es pot veure el bloc tal i com és? És que les imatges d'un mes sí que les tinc. I si tens els arxius algun dia podries convertir-los en un bloc? Com puc llegir la informació?

   Gràcies, Artur!

   Elimina
  6. si, el teu arxiu sempre el pots revertir al bloc un altre dia, si t'interessa.

   Elimina
  7. Crec que l'amic Artur en sap més que jo. De moment no he fet cap còpia del bloc, encara que ho estic rumiant.
   Jo també pensaba que es veia el bloc tal qual, ja veus estic peix!!

   Em sap greu que no et pugui ajudar.
   Aferradetes.

   Elimina
 7. És ben cert que el món no sempre va sobrat de bones idees i de lucidesa. Així que no fan mal servei les fotocopiadores si multipliquen la llum existent.

  ResponElimina
 8. Sergi,
  jo havia treballat fent fotocòpies quan estudiava. Crec que aquesta feina m'ajudava a inspirar-me en els estudis de disseny gràfic. Em proporcionava la llum d'anar contracorrent.

  ResponElimina
 9. La llum ens permet treure les ombres del camí de la vida, perquè podem fer via sense ensopegar amb sentiments negatius, dissimulats en la foscor ...

  El que vols fer és imprimir el bloc en paper?

  Bona nit.

  ResponElimina
  Respostes
  1. D'imprimir-lo en paper ja ho havia fet, però no acabes mai.

   Elimina
 10. Helena. Abans també usava la impressora per guardar el bloc. No era divertit, era avorrit, això si, era car. Ara vaig del ordenador al disc dur. Copiar i enganxar. La veritat no trobo a faltar la llum de la impressora. Això si, continua sent avorrit.

  ResponElimina
 11. Faré cas del teu consell, Josep. Ara m'avorreix d'esborrar les dobles entrades que se m'han produït al bloc per error meu. Hauria pogut ser pitjor!

  ResponElimina