diumenge, 26 de desembre de 2010GARCÍA, Dora, Una buena pregunta debe evitar a toda costa una respuesta, dins Frases de oro, 2009

He après que un crític ha de respondre a les preguntes, els llocs buits que genera el text. Un intèrpret d'art també ha de respondre al voltant d'allò que amaga l'obra, si pot ser sense treure-li misteri, sense fer-ho amb massa claredat. La millor conclusió és que no es pot arribar a cap conclusió, a vegades. Com més ambigu, com més borrós, més real és el significat d'una obra, moltes vegades.

3 comentaris:

 1. Totalment d'acord; un bon crític ha de respectar el misteri que amaga l'obra d'art, acostar-se, però sempre amb una mínima distància.

  ResponElimina
 2. com més ambigu, com més borrós, més real és el significat d'una obra perquè la realitat és ambigua i és cert que les bones preguntes són les que ens fan veure que no hi ha una resposta o bé que n'hi ha moltes.. potser trobar-nos o comunicar-nos en aquell lloc on no hi ha respostes és el que ens agrada de l'art..

  ResponElimina
 3. la opinió del "crític", ha de servir per descobrir tot alló que l'artista o l'obra, puguin haver passat per alt en el seu moment.(penso)
  gràcies Helena, per la teva visita.
  jo vinc per quedar-me, és tot un plaer.

  ResponElimina