divendres, 24 de desembre del 2010



SARMENTO, Juliao A secret to tell

Una obra d'art, com un poema, si és ben fet, sempre té alguna cosa a dir, un secret que a vegades és com un missatge en una ampolla. Una idea que va dirigida a l'autor mateix tant com a l'observador. Això és il·lustrat amb una planta d'un edifici que encabeix alhora que deixa sortir per finestres i portes el seu interior. El text de dalt subratllat en part i guixat en algun tros recorda aquesta idea d'amagar i mostrar alhora.

8 comentaris:

  1. Tota expressió artística porta un missatge implicit tnt per al propi creador com per al públic, així que teim sempre un emisor que es converteix al mateix temps en destinatari de la seua obra que pot rebre de manera més palpable quan la materialitza en allò que crea i el seu missatge serà segurament diferent al de qualsevol altre destinatari.
    El millor de tot és la pluriinterpretació dintre d'una mateixa obra. M'agrada molt el que ens has oferit en aquest post.

    ResponElimina
  2. Gràcies, Iris. El mateix autor anomena un plànol semblant "Woman in love", perquè d'obrir les finestres i portes ho fem quan som enamorades. Llàstima que no el puc reproduir.

    ResponElimina
  3. Tothom, penso, tenim el desig de mostrar i reservar alhora, i en això ens debatem.
    ¡Felices festes! I desig de feina ben satisfactòria per a tu.

    ResponElimina
  4. Aquests plànols no deixen de recordar-me un laberint, i els laberints sempre em fascinen, perquè tenen un secret amagat en algun lloc que s'ha de trobar. I el més interessant no sol ser el secret, sinó la seva búsqueda (com a la vida?).
    Que passis un Bon Nadal!
    h.

    ResponElimina
  5. mostrar i amagar.. a vegades és inevitable..
    Bones festes Helena!

    ResponElimina
  6. Gràcies a tots, ja us he felicitat individualment.

    ResponElimina