dissabte, 4 de maig del 2013

NAHARRO, Rosa. De qué podemos hablar? Dins Arco 2013

Diuen que parlar de diners, com de sexe, és tabú. I que el món el mouen els diners. L'art, força més que la literatura, permet d'enriquir-se molt. És com si l'espai buit entre bitllet i bitllet de deu euros fos la part espiritual de l'art, i la resta, la part material, gens invisible. Un artista no hauria de treballar només per amor a l'art, ni només pels diners, però va com va.

12 comentaris:

  1. Art i diners, un gran tema que permet possar-hi molts matisos. Per començar: qui és un artista? He sentit a dir a Joan Margarit que ell no sap si és un poeta ja que el tempsdirà si ho és o no. Els diners són símbol d'avarícia, de posar els interessos personals per damunt de tot,... Però també són un símbol d'un acord social per mitjà del qual les persones poden viure. I tots tenim dret a viure de forma digne i justa.

    ResponElimina
  2. Hi ha molt espai buit entre bitllet i bitllet, tant com diu que n'hi ha a l'univers entre un astre i un altre... buit, molt de buit, però cadascú veu el que vol veure. I tot és així, l'art i la vida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carme, encara que hi vegis el que hi vulguis veure, els bitllets em sembla que són de debò, com a mínim tots ells sumats, sí que fan valuosa l'obra.

      Elimina
  3. D'acord que l'artista ha de guanyar uns diners per viure però entre això i l'especulació que hi ha en obres d'art (i en altres coses, clar) … em sembla immoral, mentre tanta gent pateix i no arriba ni a uns mínims.

    ResponElimina
    Respostes
    1. novesflors,
      a mi no m'agrada que Van Gogh sigui tan car i que ell no vengués en vida. És paradoxal.

      Elimina
  4. Ves per on, com que hi veig menys que un bou a set passes, al primer cop d'ull m'ha semblat una pluja de pètals de rosa ( pel color)...Si n'anava d'errada, però he de dir que a mi em costa molt veure art en un voleiar de diners...

    ResponElimina
    Respostes
    1. M. Roser,
      costa de veure-hi art, però hi és massa sovint.

      Elimina
  5. Jo crec que l'artista no pensa amb el diners, almenys quan comença.
    Entenc que tot té un valor i que la gent ha de menjar, però...serà que tinc l'art com una part de l'ànima que no té valor material, potser perquè no hi he de viure...no sé.

    Molt bona nit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. sa lluna, el millor és tenir la vida resolta i tenir temps per a l'art. Encara que tinguis mil obres al calaix, que diuen que no tan sols són dolents els diners sinó també la fama, per l'artista.

      Elimina
  6. M'agrada aquesta imatge perquè fins i tot els bitllets de deu (lletjos pel meu gust) poden convertir-se en objecte artístic. No crec que els diners siguin un tema tabú, se'n parla massa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agrada força el disseny dels bitllets. No el que representen!

      Elimina