dimecres, 14 de setembre del 2011



BARCELÓ, Miquel Gran Elefandret, instal·lat a la plaça Union Square de Nova York, fins al 29 de maig de 2012

Això de sostenir-se en la trompa em recorda algunes coses. La "trompa, trompa" de Shin Chan, i per tant, les connotacions sexuals.

Però també, en la manera com un animal tan pesat s'aguanta fent equilibris, tot el contrari: no vol tocar de peus a terra, no vol saber-ne res de fer-se gran. Aquesta escultura tractaria el meu tema preferit, ja em coneixeu...

10 comentaris:

  1. M'has fet recordar el mare, mare mira quin pebrot!!! del xin xan. No sé com poden fer aquestos programes per als infants!!! Amb tants curts d'animació educatius que hi ha a l'abast!!!

    LA INCONSCIÈNCIA DE L'INFANT, POTSER????

    ResponElimina
  2. Pot ser una elegia al número 7 pels apèndixs que hi surten? Pot ser una escultura de nassos? Pot ser una manera de pervertir l'equilibri dels objectes ? És original, fa riure, hi ha mesos que em sento igual :-)

    ResponElimina
  3. Aquí sí que ens carreguem les normes. I una mica ja m'agrada. Però un gat no ho faria mai, això.
    PS: si necessites hermeneuta, m'ho dius; que jo en conec una de molt bona.

    ResponElimina
  4. Joana: que si "culet, culet", que si "trompa, trompa", que si "mira quin pebrot!": suposo que tu no utilitzes el Shin Chan al bloc pels teus alumnes!

    cantireta: no capto això del número 7. A mi m'agradaria de sentir-me igual que aquesta escultura, desafiant la llei de la gravetat!

    ResponElimina
  5. Jordi: el teu gat no ho fa, això? Em fas pensar en aquest text:"Un gat no és, sota cap concepte, "perfecte". No sap volar ni belar ni parlar ni fer comptes i em penso que encara hi ha moltes més coses que no sap fer. Però tot el que sap fer ho fa a la perfecció i mai no se li acudiria de provar de fer una cosa per a la qual no estigués capacitat com, per exemple, ballar. I també hi ha homes en què tot és perfecte i harmònic, que posseeixen un autodomini, una capacitat d'autocrítica i una naturalitat tals, que mai no farien res que no sabessin fer. Per això no són mai lletjos, perquè només són lletges la poca traça, la ridiculesa, l'absurditat i la vanitat." (Milena Jesenská dins Milena de Margarete Buber-Neumann). Milena era una de les parelles de Kafka.

    ResponElimina
  6. Què vols dir amb això de l'hermeneuta, Jordi? Em tens ben intrigada. A l'espera de les teves notícies!!!

    ResponElimina
  7. Helena,
    L'hermeneuta ets tu.
    Hermeneuta de capçalera.
    PS: afligit i un xic orfe pel comiat de Joana.

    ResponElimina
  8. Tanquil, Jordi, que Helena que em coneix no s'ho creu!!!

    ResponElimina
  9. Una escultura original i que a mi m'ha cridat molt l'atenció, l'he vist abans publicat en un diari, és un personatge prou simpàtic i familiar per a tots.

    Un possible missatge: Vivim dins un circ?...

    ResponElimina
  10. Gemma: no vivim dins un circ, però estaria bé que ho féssim, té molta màgia.

    Jo també l'he vist publicada, la imatge, i m'ha cridat l'atenció. Així estic al dia!

    ResponElimina